sâmbătă, 9 iunie 2018

Justiția ne salvează sau ne salvează ei de ea

Azi, principalul partid de Guvernare a organizat un miting împotriva Justiției. Ei ne spun că vor să salveze țara. Dar...

În România anului 2018 trenurile merg mai încet ca acum 80 de ani. Nu Sistemul de justiţie le încetineşte, ci corupţia care a înghiţit miliarde cu proiecte de infrastructură care nu sunt funcţionale.
Un articol Hotnews aici.

De la preţul kilometrului de marcaj pentru pistă de bicicletă, la preţul kilometrului  de autostradă plătim constant sume ridicol de mari şi lucrările nu sunt nici măcar bine făcute şi la timp. Să nu uităm că anul trecut am avut parcă mai mulţi km de autostradă închişi, cu probleme, decât km inauguraţi. Din nou, nu judecătorii care aprobă arestări preventive au cauzat asta, ci tot corupţia ne-a măcinat ca un cancer cu proiecte prost gestionate şi contracte acordate suspect.
Un articol Digi24 aici.

Sistemele medicale şi de educaţie sunt un eşec îngrozitor. Cine a fost într-un spital de stat trebuie să se priceapă să dea şpăgi, suntem în secolul 21 și operații se amână cu săptămânile pentru că doctorii nu au cele necesare. Asta pentru că banii pe care Statul îi investeşte în sistem sunt devorați corupţie şi incompetenţa celor care îi gestionează şi prea puţin din cheltuieli se văd în interesul pacientului. Suntem pe ultimul loc (uneori ne mai salvează poate bulgarii) în multe studii internaţionale care evaluaeză calitatea învăţământului şi educaţiei. Un sistem corup și incompetent ne ține acolo, cu bani aruncați pe contracte inutile și ineficiente, nu purocurorii distrug sistemul de educație sau învățământ.
Un exemplu despre mortalitatea infantilă unde suntem lideri în UE aici.
Un exemplu despre eduaţie, unde suntem pe ultimul loc în UE la testele de PISA (programul internaţional de evaluare al elevilor) aici.

Trăim într-o ţară care nu reciclează, îşi distruge pădurile şi se sufocă în poluarea din oraşe şi politicenii ne vând lozinci ineficiente şi cheltuie bugete care nu mişcă nimic. Din nou, cauza nu sunt telefoane ascultate de procurori ci incompetenţa politicienilor locali şi naţionali, încurajaţi de corupţie.
Un exemplu mic aici.

Sunt zeci, sute, mii de exemple cum Statul pur şi simplu nu vrea să funcţioneze decât în interesul celor câtorva care îl căpuşează. Și mult prea multe exemple au fost confirmate de condamnări definitive. Nu Justiţia ne pune pune constant pe ultimul loc în Europa, ci incapacitatea unui sistem corupt. Ba chiar sunt convins că o Justiţie funcţională şi puternică ar mai fi singurul lucru care ne poate salva.

În oglindă, de când a preluat puterea, alianţa PSD-ALDE a avut o singură acţine constantă: îngenuncherea a ceea ce ei numesc "statul paralel", eliberarea de Justiție. Sintagma "statul paralel" este folosită sistematic de cei de la putere. Primește valori oculte, nu este susținută decât de afirmații încruntate și amenințătoare, fără dovezi și doar cu câteva generalizări forțate, totul transformându-se într-o condamnare apriori a sistemului de Justiţie. Oricine politician judecat sau, și mai grav, condamnat, devine obligatoriu victimă a "statului paralel", i se refuză Justiției dreptul la funcționare, procurorii și judecătorii fiind permanent supuși la o prezumție de vinovăție. Tocmai din partea lor...

Apogeul luptei lor împotriva statului paralel a fost astăzi, într-o demonstraţie de forţă. Principalul partid de Guvernare a adus,  mai multe sute de mii de oameni, cel mai probabil profitând de lipsa lor de înţelegere şi educaţie, pentru un miting care să îi "elibereze" de Justiţie. La miting, de la tribună ne vorbeşte cu convingere despre Justiție un personaj care are o condamnare penală recentă şi care are un nou dosar penal deschis cu ajutorul OLAF, Organizaţia UE anti-fraudă. Mai mult, cu o zi înainte, acelaşi personaj aşteapta să i se dea verdictul într-un alt dosar de deturnare de fonduri. Judecătorii însă au amânat, încă o dată, sentinţa. De ce oare?

Voiam să fie foarte clar - ne întoarcem veritiginos spre timpuri întunecate. Şi nu Justiţia este cea care ne împinge acolo, ci corupţia sistematică. Justiţia este singura noasră salvare.

În același timp sunt îngrozit de câți oameni participă la această mascaradă sinistră. Nu mă refer aici de cei care au participat la miting, lipsa de educație și sărăcia este singura lor vină. Ci de cei care participă activ la promovarea conceptului de "stat paralel", cei care susțin cu bună știință un sistem de corupți în speranța că primesc o mică recompensă, deși este evident că astfel ne îngropăm tot mai mult și ne îndepărtăm de Europa. Pentru interesul lor meschin și imediat sunt dispuși să distrugă o țară și să calce în picioare viitorul a douăzeci de milioane de oameni. Este trist, este dezarmant. Fără acești indivizi lași și oportuniști, care să se latre fericiți pentru un colț mic din ciolan, Dragnea și Tăriceanu nu ar fi existat.

În închiere, vă las cu imaginea Piaței Victoriei după mitingul anti-justiție. Așa urmează să arate și restul țării. Sursa foto - hotnews.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu