marți, 17 noiembrie 2009

Eu cu cine votez?

La mine ecuaţia e oarecum simplă. Micul legionar din mine (deşi e fooarte, foarte mic) nu vrea să iasă PSD-ul sub nicio formă. Nu pot să îi iert niciodată pentru anii 90. Avem nevoie de echilibru stânga-dreapta, dar pentru mine PSD nu este social-democraţie, înseamnă alegeri furate, înseamnă mineriade, înseamnă că nu o să aflăm niciodată ce e în spatele dosarelor securităţii, cine sunt torţionarii şi adevăraţii comunişti, înseamnă că încă nu ştim adevărul despre 50 de ani din istoria noastră. Avem nevoie de echilibru stânga-dreapta, dar pentru mine opţiunea PSD nu există.

Nici în Băsescu nu mai cred. Pentru că în tot timpul ăsta a arătat că nu poate să susţină o alianţă cu PNL-ul. Nici în Antonescu nu îmi pun speranţe - consider ca nu este suficient de puternic şi victoria lor (deşi imposibilă) ar fi o reţetă aproape sigură pentru o alianţă PNL-PSD. Şi vorbeam de alianţă pentru că asta este singura soluţie funcţională de guvernare în acest moment - din punctul meu de vedere. Un guvern minoritar, oricare ar fi acela, nu îl văd să funcţioneze.

Aşa că...

În primul tur o să votez cu PNL, în speranţa că fără Băsescu şi Tăriceanu va exista întelegere între cele două partide cu orientare de dreapta. Şi în turul doi o să votez cu Băsescu, pentru că dispreţul meu faţă de PSD e visceral şi pentru că Geoană este un candidat lipsit de orice urmă de carismă şi credibilitate. La dracu! Este mai fals ca Andreea Marin.

Şi după alegeri o să încerc să emigrez. Dar nicio ţară normală nu cred că mă vrea...

5 comentarii:

  1. Si daca vrei sa emigrezi, poate ma iei si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine gandit. Dar in turul unu poti incerca si Eduard Manole, daca tot ai un mic miez legionar :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca totusi in turul doi intra Antonescu? Ce faci bre?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Iulian - O sa spalam vase intr-un restaurant din Germania. Si o sa fim fericiti!

    @zvoner - Ma gandeam in turul doi sa votez cu Becali sau Vadim, mai bine. Doar daca nu sunt furati a nu stiu cata oara si iar obtin 3%.

    @Vali - Intra Antonescu in turul doi cand iese Geoana din primul tur.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as fi votat cu toti, dar nu sint acasa. O sa votez in turul doi. Cu ambii :))
    Sau o sa scriu cu stampile pe prima pagina P, pe a doua U, pe a 3-a L si pe a 4-a A :))

    RăspundețiȘtergere